Een tussenlaag om integraties met de backoffice af te kunnen handelen met Zuora

Opdracht: Implementeer Zuora binnen 6 maanden inclusief integratie laag om integraties met de backoffice af te handelen en realiseer een directe connectie met Buckaroo.

Oplossing: We ontwikkelden de integratie laag ZeS (Zuora ecom Service) om alle Business Logica te kunnen koppelen en een Payment Gateway om het betalingsverkeer af te kunnen handelen.

Klant

Videoland

Markt

Zakelijke dienstverlening

Publicatiedatum

10 december 2022

herobanner
4NG Videoland

Een tussenlaag om integraties met de backoffice af te kunnen handelen

Als antwoord op het snelgroeiende streaminglandschap wilde Videoland een over-the-top service lanceren. Toen wij benaderd werden waren ze al heel ver met het ontwikkelen van Videoland en RTL XL. Het video-on-demand gedeelte moest alleen nog door een subscription billing systeem worden ondersteund zodat alles volledig geautomatiseerd afgehandeld kon worden. 

Door voor Zuora te kiezen haalden ze een volledig schaalbare software in huis dat de complexiteit van het platform met gemak kan dragen. Om ervoor te zorgen dat Zuora gekoppeld kon worden aan alle systemen waar ze al mee werkten was een integratielaag (Middle Layer) vereist. Hiervoor bouwden we ZeS en een Payment gateWay. Beide draaien op .net ontwikkelde software dat wordt op Azure. ZeS kan CRM systemen zoals Salesforce, Dynamics en Genesys aan Zuora koppelen. De Payment GateWay maakt op haar beurt koppelingen tussen payment serviceproviders zoals Buckaroo, HeidelPay en Adyen mogelijk. Daarnaast is er ook een directe koppeling met banken beschikbaar.

Een succesvol platform en 24/7 support

RTL is met Videoland in staat om het gewenste antwoord op concurrenten zoals Netflix en HBO te bieden. Tot op de dag van vandaag draaien ze een succesvol platform waarbij Zuora als basis wordt gebruikt.

En daar zijn we met veel plezier nog steeds onderdeel van! We leveren namelijk 24/7 support. Als er grote lanceringen op het programma staan, waardoor er een piek in het aantal abonnees wordt verwacht, staan wij in de startblokken om actief te monitoren en ondersteuning te bieden.

Benieuwd naar hoe we jouw bedrijf digitaal kunnen laten excelleren?