Setlijsten op een centrale plek indienen, voor een eerlijke vergoeding

Opdracht: Het invoeren en doorgeven van setlijsten kostte een artiest veel tijd en moeite, en vaak liepen ze nog vergoedingen mis ook. 4NG werd benaderd een app te ontwikkelen waarmee leden altijd en overal setlijsten in kunnen dienen.

Oplossing: 4NG schakelde een divers ledenpaneel in om een app te ontwerpen die gebruiksvriendelijk en tijdsbesparend was.

Klant

Buma stemra

Buma stemra

Markt

Zakelijke dienstverlening

Publicatiedatum

1 december 2022

Buma/Stemra | 4NG

Buma/Stemra

Historie

Buma/Stemra is een organisatie waarbij muziekmakers zich kunnen aansluiten zodat ze hun recht op vergoeding van gebruik van die muziekstukken niet verliezen. Door licenties te verstrekken aan partijen die gebruik maken van muziek, kunnen de artiesten waarvan stukken worden gebruikt makkelijk en overzichtelijk gecompenseerd worden.

Setlijsten indienen moeilijk? Nu niet meer

Buma-Stemra is de organisatie van en voor alle liedjesschrijvers en uitgevers in Nederland. Dankzij hen krijgen ruim 33.000 leden een eerlijke vergoeding voor het gebruik van hun muziek. Soms moeten muzikanten, bijvoorbeeld bij concerten, setlijsten doorgeven om een vergoeding te krijgen. Een arbeidsintensieve klus die vaak wordt geïmproviseerd. De vraag aan 4NG? Ontwikkel een app waarmee leden altijd en overal setlijsten kunnen indienen. 

Divers ledenpaneel voor de optimale app

De app voor de setlijsten moest gebruiksvriendelijk en tijdbesparend zijn. Daarom schakelden we direct bij de ontwikkeling van de prototypes een divers ledenpaneel in. Zo konden we onze aannames over functionaliteit al in een vroeg stadium valideren. Dankzij deze interactieve werkwijze is de app tot in details afgestemd op de gebruiker. De app biedt vele voordelen:

  • Artiesten kunnen snel en efficiënt online hun setlijsten samenstellen. 
  • Setlijsten fysiek indienen is niet meer nodig: inleveren kan altijd en overal vanuit de app.
  • Alle setlijsten zijn op één centrale plek te vinden - lijsten kwijtraken is verleden tijd.
  • Artiesten krijgen direct inzicht in hun eigen vergoedingen.  
  • De transitie naar een moderne, digitale organisatie voor Buma/Stemra is in gang gezet.
Buma/Stemra schermen

Benieuwd naar hoe we jouw bedrijf digitaal kunnen laten excelleren?