Een website die volledig responsief en gebruiksvriendelijk is.

Opdracht: Voor een volledig visueel redesign en interactieontwerp van de webshop zocht Ajax hulp, en vonden ze 4NG.

Oplossing: 4NG heeft voor Ajax een omnichannel strategie gevolgd, deze hielp de website dynamisch en van deze tijd te maken zodat fans makkelijker hun gewenste producten kunnen vinden.

Klant

Ajax

Ajax

Markt

Zakelijke dienstverlening

Publicatiedatum

18 december 2022

Ajax | 4NG

Ajax

Ajax | 4NG

Historie

Als grootste en bekendste sportvereniging van Nederland, was Ajax één van de eersten die ook daadwerkelijk een fanshop openden en daar merchandising producten aanbood aan haar fans en klanten. Sindsdien is er veel veranderd, door een steeds verdere modernisering en digitalisering groeide bij Ajax het besef dat hun online aanpak niet langer van deze tijd was, en dus was het tijd voor een grote vernieuwing.

De perfecte online fanshop

Ruim 20 jaar geleden opende de eerste fanshop van profvoetbalclub Ajax haar deuren in de Amsterdam Arena. Om de fans ook online de perfecte online winkelervaring te bieden, schakelde Ajax de hulp in van 4NG. Onze specialisten van 4net Interactive zijn aan de slag gegaan met het volledige visuele redesign en interactieontwerp van de webshop.

Het voetbalgevoel van Ajax

Om een naadloze koppeling tussen de fysieke fanstore en de webshop te maken, volgden we een omnichannel strategie. Zo is de nieuwe look en feel van de webshop actueel, dynamisch en sluit het aan bij het algehele voetbalgevoel van de club uit Amsterdam. Daarnaast hebben we op verschillende gebieden de functionaliteit en de gebruikservaring geoptimaliseerd. Met deze aanpassingen behaalt Ajax diverse voordelen:

  • De gebruiksvriendelijkheid van de webshop neemt dankzij het responsieve design toe, en het bouncepercentage neemt af. 
  • Navigeren gaat sneller: de hoofdnavigatie verwijst nu ook in beeld naar het productaanbod. 
  • Conversiedoelen worden sneller behaald dankzij conversieverhogend kleur- en fontgebruik.
  • De wisselende, actuele fotografie brengt de look en feel van Ajax duidelijker over. 
  • Het customizen van shirts, een van de belangrijkste producten van Ajax, is nog makkelijker dankzij de verfijnde shirt configurator.
Ajax schermen

Benieuwd naar hoe we jouw bedrijf digitaal kunnen laten excelleren?